16-05-07

hier zijn dan foto's van vw kever

Eindelijk zijn we thuis geraakt met ons kevertje.

Na een een ritje naar Tilburg, kwamen we aan de garage aan,

om de papieren om te halen om naar de RDW in Rijen te rijden.

Daar aangekomen, vroeg die persoon waar de nummerplaten van de auto was, natuurlijk nog bij de garage, want die had er niet aan gedacht.

Terug rijden dus, een kwartiertje heen en terug. Bij de garage aangekomen, konden we nog een uurtje rondtoeren, want het was net middag.

Terug bij de RDW aangekomen, een paar papiertjes invullen en klaar was kees. Dachten wij.

Terug naar de garage, konden we eindelijk met onze trot vertrekken. die man zei nog, stopt bij een tankstation, want de naft is bijna op. Vroeg nog, gaan we er wel geraken, ja hoor, zei hij. Oké wij vertrokken, een kilometer verder, pats, gedaan met rijden, naft op.

Men ventje bleef bij de kever, ik naar een tankstation, twee kilometer verder, jerrycan gekocht, getankt en hem terug gaan zoeken. Kregen we de naftdop er niet af, potvast zat die.

Bleef ik bij de kever en hij terug naar die garage gereden. Met een grote moersleutel, de dop eraf gedraaid en kon de naft er eindelijk in. Even gewacht en dan konden we weer verder.

Toch maar voor de zekerheid bij getankt.

Dan naar huis, autootje thuis afgezet, onze wagen gaan halen en dan Kyra gaan halen.

Blij dat dat achter de rug was.

Nu ik dus vandaag naar de douane gereden om mijn voertuig een roos formulier te bezorgen. Kom op de douane bij ons in de buurt aan, neen, je moet hier niet zijn, das in Herentals te doen. Die man wist alleen een adres en niet eens waar juist dat dat was. Dus ik gezocht en ja ben er geraakt.

Daar nog een hoop formuliertjes en dan eindelijk in men handjes, o nee, moest eerst nog 10 cent betalen, en dan naar huis.

Nu komt de kat op de koord, hij moet nog gekeurd worden en dan nog nummerplaten. Dan eindelijk zal ik gerust zijn.

 

IMG_0791

 

IMG_0792

 

Zijn poepke

 

IMG_0793

 

Zijn kap eraf

 

IMG_0794

 

IMG_0795

 

IMG_0796

22:27 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Liefde | Permalink | Commentaren (8) | Tags: achterkant, poepke, kyra, foto s, vw, kever, douane, rdw, instanties, papieren, voorkant |  Facebook |

11-05-07

Men twee grote schattebezen

Gisteren hebben men ventje en ik naar school van Kyra moeten gaan. Nee hoor, ze was niet ontdeugend geweest, dat komt ze zelf wel vertellen, maar omdat ze de laatste tijd nogal, ja hoe moet je het zeggen, heel druk is. Ze praat ons tegen, maakt me soms uit, wil niet luisteren, verveelt zich in de klas, vind ze allemaal te gemakkelijk en is opstandig op school ook.

Enerzijds is ze nog een kleuter en anderzijds wil ze al volwassen zijn. Als Luka thuis is in het weekend, wil zij voor haar zorgen, ander pampertje aan, wassen als ze in bad gaan, aankleden, alles doet ze voor haar zus. Ze komt er ook enorm voor op, niemand zal een kwaad woordje over haar zus vertellen. Maar we vinden haar toch nog te klein om al die taken op zich te willen nemen en willen haar ook de kans geven om zich te ontwikkelen tot een fijne jonge dame ( waar we misschien nog vele grijze haren van krijgen, haha.)

Ja nu even terug op het gesprekje op school, moesten een aantal vragen beantwoorden en dan gaan ze met clb overleggen en wat testen doen. De juf van Kyra heeft ook al gemerkt, dat ze altijd met alles vlug klaar is en dan met andere kinderen bezig houdt, om die verder te helpen, dus de juf denkt ook wel dat ze zich verveelt.

Daarom gaan ze haar nu lichte oefeningen geven die al van een jaartje hoger zijn, om te kijken of haar dat stimuleert en dat ze terug interresse toont, om naar school te gaan. Ze heeft het ook nie gemakkelijk gehad, toen haar mama en papa, wij dus, zo moeilijke tijden hadden en veel verdriet rondom haar zus. Das ook wel begrijpelijk.

We komen er wel uit, zoals altijd.

Nu gisteren hebben we ook een brief ontvangen van Tienen, waar Luka dus verblijft, over haar evaluatie van de periode dat ze nu daar is. We moeten dan ook op gesprek gaan, 23 mei.

In die brief stonden duidelijke factoren in, die we al een tijdje wisten, maar als je het zo nog eens op papier staat is het toch nog confronterend. Ik heb er toch een paar traantjes bij weggepinkt.

Hun vermoeden wordt sterker dat ze dus het autisme-spectrumstoornis zou hebben. Daarom moeten we binnenkort op 5 juni op onderzoek in Leuven. Dat is daar een COS, centrum voor ontwikkelingsstoornissen, we zijn daar al eens geweest als ze kleiner was.

Hopelijk levert het allemal iets op.

Maar jullie weten het, soms kan ik al eens men hoofdje laten zakken en liggen wenen en het gevoel hebben nu kan ik het nimmer aan, maar dan sta ik er weer en blijf aan men gezinnnetje werken, zodat iedereen gelukkig is.

 

Ik ga jullie allemaal nog een fijn weekend toewensen en horen jullie wel ergens verschijnen, alé op de pc in tekstvorm dus.

Zoiets ja, alé groetjes en  tot de volgende.

 

Keep on the good spirit.

ikke 021

 

Nog een hartverwarmend gesprekje tussen mij en men dochter Kyra is te lezen op hun blogje.

09:12 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Liefde | Permalink | Commentaren (8) | Tags: problemen, kyra, luka, tienen, school, testen, onderzoeken, clb, cos, blogje, sloebers |  Facebook |

04-05-07

hier zijn we weer

Ja, zoals vele mensen, kan een druk levensbestaan een blogje laten lijden. Dan komt er geen woordje op te staan of bij sommigen gewoon geen inspiratie.

Alles is mogelijk, zo ook bij mij.

Ben constant bezig hier in huis, om het zwembad klaar te krijgen, zodat ze s'avonds hier nog kunnen zwemmen, ja ons water wordt verwarmd.

Maar het moet netjes zijn ook hé.

A ja, zo heb ik nog iets leuks te vertellen, maandag s'nachts zijn men ventje en ik met kaarsjes aan, een duikje gaan nemen, rara, hoe wij gekleed waren.

Lekker stiekem doen, we voelden ons net twee tieners, die iets deden dat niet mocht, zalig gewoon en hebben beter slapen dan ooit daarvoren.

 

Ondertussen ben ik volop aan het aftellen naar 15 mei om men kever te gaan halen.

Neen foto's krijgen jullie nog altijd niet te zien, die hou ik geheimachtig voor mezelf.

Nog geduld oefenen, net als ik.

 

Het weekend is er ook al weer bijna, die weekdagen gaan zo vlug voorbij, zal grote vakantie zijn, voor we het wel en goed beseffen.

Hopelijk krijgen we dan ook zulk weer voorgeschoteld en kunnen we van onze vakantie in den tuin, goed genieten.

Buiten die twee keer, dat we naar Bulgarije gaan en naar Frankrijk.

 

Zo dat was het weer even voor vandaag en zien jullie wel ergens passeren.

groetjes en dikke kussen.

 

10:15 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Liefde | Permalink | Commentaren (10) | Tags: weekend, vakantie, zwembad, verwarmen, ventje, kever, frankrijk, bulgarije |  Facebook |

25-04-07

Men grote droom komt uit

Kort maar krachtig,

bedankt allemaal voor jullie vele bezoekjes

en leuke reacties.

Ik heb het weer druk gehad al deze week,

maar men 30000 is niet ongemerkt voorbij gegaan,

en ook hier heb ik weer een speciaaltje voor.

 

30000 bezoekers

 

Zo en ik heb nog een nieuwtje, men grote droom is uitgekomen.

Ik heb een vw kever cabrio gekocht, alé men ventje.

Ik ben hem heel dankbaar, fotokes volgen nog.

Groetjes.

22:24 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Liefde | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vw, 30000, bezoekers, kever, cabrio |  Facebook |

16-04-07

een nieuwe start

Beste Blogger,
 
wie regelmatig op onze blog komt weet het wel : een groepje bloggers heeft een eigen chatroom, met name de blogroom. Het was een prachtig initiatief van Lieve en Donder dat echter om een aantal redenen blijkbaar op sterven na dood is.
Er zijn echter een paar doordrijvers die dit prachtige initiatief toch willen verder zetten en de chatroom voor bloggers verder willen open houden. We blijven verder doen op zondagavond vanaf 2100 uur en we blijven ook verder kletsen via MSN-messenger. Het enige wat verandert :
1. Je dient een ander hotmailadresje bij je contactpersonen te zetten nl : lukysbabbelhofke@hotmail.com
2. je moet niet meer kloppen om binnen te komen (iedere blogger is welkom, de voorwaarde blijft echter wel dat je over een blogje beschikt).
 
Kom er gerust bij, gisteren deden we een eerste test en die was zonder meer geslaagd.
 
Het verkeer wordt een beetje in goede banen geleid door de initatiefnemers Great Luky van http://great-luky.skynetblogs.be en Luc van http://moerhofke.skynetblogs.be.
 
Alle vragen en bemerkingen kan je mailen op lukysbabbelhofke@hotmail.com waarbij één van ons twee jullie zo vlug mogelijk verder helpen.
 
Eerste afspraak : volgende zondag om 2100 uur. Allen op post....
 
Great Luky en Luc
 
En ik plaats direct ons nieuwe aanwinst erbij.
lukysbabbelhofke imu

 

Klik op de foto, om op ons blogje te komen.

Veel plezier en zoals gezegd tot binnenkort.

21:35 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: nieuw, moerhofke, luky, chillen, babbelen, start, lukysbabbelhofke |  Facebook |

11-04-07

eindelijk alles op orde

Eindelijk staat alles op zijn plaats, rommel naar containerpark en de kasten staan ook recht.

Alles mooi ingeladen, bedje staat mooi en Kyra heeft er al veel plezier aan beleefd. De schuifaf heeft al goei diensten bewezen. Daarstraks zijn haar neefjes hier geweest en zijn die zijn direct naar boven geschoten om alles te bekijken en uit te testen.

Amaai een drukte van jewelste. Spelen op de computer, de vtech, die Kyra voor haar verjaardag had gekregen, en dus ook een tv op haar kamer heeft, de schuifaf testen en alles op een hoopje gehaald.

Ach het was plezant en das het voornaamste.

 

Papa heeft morgen een dagje verlof enomen om in de hof te werken, gras afrijden, nieuw zand in de zandbak doen, alé lenteklaar maken dus. Zondag is het kermis in het dorp, dus das ook een dagje dat goed gevuld gaat zijn.

 

Luka is sinds gisteren terug naar Tienen, eindelijk even terug rust, om het volgend weekend er terug tegen te gaan.

Er zijn weer zoals gewoonlijk toffe momenten geweest, maar ook weer verschrikkelijke, maar ja, dat zal altijd zo wel zijn. Er waren telkens twee personen nodig om haar aan te kleden, uit te kleden, medicijnen toe te dienen, ja een gemakkelijke is ze niet. en dan nog, moesten we soms haar laten winnen, ze is zo sterk. Maar we zijn blij dat ze dat daar ook heeft, anders begonnen we wel te twijfelen aan ons zelf.

 

Zo Pasen is ook weer achter de rug, hebben niks gedaan hier, Luka beseft dat niet eens en Kyra heeft er ook niet achter gevraagd, ze heeft de laatste tijd al genoeg gekregen.

Wens iedereen nog een fijne avond toe en tot de volgende.

 

2doveswhrts_groetjes

 

 

20:20 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Liefde | Permalink | Commentaren (6) | Tags: schuifaf, papa, verlof, orde, kyra, luka, pasen, tienen, slaapkamer, kasten, werken, hof, kermis |  Facebook |

06-04-07

dat houdt hier niet op

Ja zijn nog altijd grote werken aan de gang.

Amaai denken jullie misschien, dat gaat daar ook niet vooruit.

Awel tis zo precies. Kwamen vijzen tekort van Kyra haar bed, dus moest ik gisteren naar die winkel terug rijden, want woensdag was die gesloten, en s'avonds verder gewerkt, terwijl Kyra bij men zus spelen was met haar neefjes.

Je kan nooit geloven wat ik dus tegenkwam, als ik begon op te ruimen. Ja die vijs die we niet hadden.

Nu hebben we er eentje op reserve hé, hier weet je nooit wat er nog kan gebeuren.

Dan alles zo wat op zijn plaats gezet, zijn heel kleine kamers, en Luka haar bedje staat er ok op, dus beperkt om ergens iets te zetten.

Maar eindelijk komt dat allemaal goed, alleen de kleertjes nog op hun plaatsen leggen en de kamers zijn dan klaar.

Joepie, want werd het wel wat beu.

O ja, nog een nieuwsje in verband met Luka. Ze zijn begonnen met SMOG.

Dat is effe voor de verduidelijking, Spreken Met Ondersteunende Gebaren. Omdat Luka niet kan praten, zijn ze begonnen met haar kleine gebaartjes aan te leren. Dus ze zeggen bijvoorbeeld Luka wil jij drinken en terwijl ze drinken zeggen, doen ze het gebaar.

We zijn heel blij dat ze die toch aanneemt, dit is een teken dat ze toch dingen begrijpt, en kan leren.

Je kan het wel niet vergelijken met echte gebarentaal. Momenteel kan ze 8 gebaartjes.

Binnenkort moeten wij op les gaan, om die gebaartjes ook te leren, zodat Luka niet gefrustreerd geraakt, als ze iets doet en wij haar niet begrijpen. Die conflicten proberen we te vermijden.

Ze komt morgen op verlengd weekend dus tot dinsdag. Ik kijk er echt naar uit, andere weekends, zit ik met gemengde gevoelens en wil ik wel dat ze komt, en dan ook weer niet, maar nu ja, kijk er naar uit.

Papa heeft maandag verlof en misschien dinsdag ook, dus kunnen we vele dingen samen gaan doen.

Ben ook wel eens benieuwd hoe ze gaat reageren op de kamer, want veranderingen kan ze niet zo goed tegen. Dus daar hebben we wel wat bang voor. Maar dat zien we dan wel.

Zo nu wens ik iedereen nog een heel zalige Pasen toe, veel eierraapgenot en smeerteen cremeke, dat ge niet verbrand hé. Dikke zoenen.

 

Tatty20Vrolijk20pasen

 

Haasje, haasje hupla hop,
kleur je mooie eitjes op,
breng ze rond met goede wensen:
Vrolijk Paasfeest, beste mensen!

13:29 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kyra, luka, verleng weekend, pasen, smog, gebaren, werken, spreken, conflicten |  Facebook |