17-11-07

Ziekenhuis in en ziekenhuis uit

Zaterdag Luka met spoed geggebracht vanwege een grote plek op haar linker bovenbeen.
ik was er niet echt gerust in, die was een paar uurtjes tijd te voorschijn gekomen. Om hals 12 s'nachts is Kris dan thuisgekomen, zonder Luka. de dokters waren er ook niet gerust in en hebben direct bloedafnames gedaan en voor de zekerheid haar daargehouden. Heel het weekend in ziekenhuis gezeten en smaandags is ze overgebracht naar Leuven omdat ze het toch verdacht vonden. Haar bloedstolling was spectaculair gedaald en ze hadden die wel terug op peil gekregen met vitamine k. Maar toch effe naar Leuven om te checken of er geen andere oorzaken waren. In Leuven hebben ze terug bleod afgenomen, wel 14 buisjes en alles getest. We zijn tot woensdag daar moeten blijven en s'avonds naar huis mogen gaan met Luka, omdat ze nog niks van resultaten hadden. Ondertussen maakten we ons zorgen, wisten nog altijd niet hoe het is kunnen ontstaan. Ze was niet gevallen, had geen vergif gepakt, ja ze vroegen natuurlijk de raarste dingen hé. zo een grote plek komt niet vanzelf.
We moesten dan vrijdags, gisteren, terug op controle komen in Leuven, om te kijken of de plek verminderd was. ze is een cm kleiner geworden, 12 cm op 8 cm, en hebben nog maar eens bloed genomen om te kijken hoe het zat met de stollingswaarden. Ook bloed genomen bij mij en papa. Om te kijken of er erfelijke factoren meespeelden. Neen dat was niet het geval, maar we zaten daar dus nog altijd na een paar uurtjes in het ongewisse.
Plots komen ze vertellen dat het heel ernstig was en Luka weer moest blijven. Ze had een zeldzaam iets, hebben we dat niet nog al eens gehoord, ze heeft een eiwit niet in haar bloed zitten waardoor haar bloed stolt in de adertjes, het waren dus allemaal klontertjes in haar been.
Dus onmiddelijk naar hartcardio om te kijken of er geen klontertjes in het hart zaten, gelukkig niet.
Nu krijgt ze dus elke dag een spuitje met bloedverdunner en dat voor heel lange tijd. Eerst was het voor haar hele leventje, nu voor onbepaalde tijd en regelmatig controles laten doen.
Dus hadden we zaterdag het zo gelaten, hadden we Luka kwijt kunnen zijn die nacht. dus denkt niet te vlug het is maar een gewone blauwe plek, voel je je onzeker, twijfel niet en gaat naar de dokter.
Ondertussen blijft men probleempje aanslepen, men arm en nek, ben kiné aan het doen, dat momenteel stilligt, omdat men dochtertje belangrijker is. de scanner moet ook op zich laten wachten, zal voor ander keertje zijn.

zo dit was het dan weer even in een notedopje.

 

14:02 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: luka, ziekte, bloed, spuitjes, leuven, scanner, dokters, ziekenhuis |  Facebook |

Commentaren

:-) gelukkig maar dat je snel was om naar de kliniek te gaan Luky
hopelijk komt alles toch snel in orde
veel sterkte
groetjes

Gepost door: Borriquito | 17-11-07

Meisje toch!! Wat een schrik zeg! Ja...maar zo een grote blauwe plek...dat moest toch wel ergens vandaan komen hè ( en ik kan me voorstellen wat er jullie allemaal gevraagd werd pffff!)...aan één kant gelukkig dat ze het nu weten...aan de andere kant is het alwéér iets zeldzaams en kost het je weer meer zorgen om Luka...verdikke...wanneer houdt de misère voor jullie eens op hè!
Enfin Luky...houdt de moed er in meid...zoveel mogelijk dan toch...eens zal de zon voor jullie toch ook wel weer eens gaan schijnen!
Veel liefs! xxx

Gepost door: mizzD | 17-11-07

Hallo Lana Pfff zeg, jij stapelt ze ook op zeg.. Hopelijk vinden ze gauw wat er scheelt bij Luka zodat ze snel met een behandeling kunnen beginnen hé... alhoewel ze nu toch blijkbaar een spoor hebben en kunnen verder kijken naar de evolutie...

Zeg Lana, jezelf niet vergeten te verzorgen hé meid, dat is al even belangrijk dan al het andere hoor want jouw kinderen zijn ook niets met een "zieke" mama...

Succes ermee voor jou en het hele gezinnetje en tot een volgend postje hé...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 19-11-07

Ik wens jullie veel sterkte, hopelijk komt alles vlug goed met Luka.

Gepost door: Annick | 19-11-07

Amai Even woordenloos...

maar in gedachten wel bij jullie.
Sterkte!

Gepost door: papa van Tom | 19-11-07

De commentaren zijn gesloten.