11-05-07

Men twee grote schattebezen

Gisteren hebben men ventje en ik naar school van Kyra moeten gaan. Nee hoor, ze was niet ontdeugend geweest, dat komt ze zelf wel vertellen, maar omdat ze de laatste tijd nogal, ja hoe moet je het zeggen, heel druk is. Ze praat ons tegen, maakt me soms uit, wil niet luisteren, verveelt zich in de klas, vind ze allemaal te gemakkelijk en is opstandig op school ook.

Enerzijds is ze nog een kleuter en anderzijds wil ze al volwassen zijn. Als Luka thuis is in het weekend, wil zij voor haar zorgen, ander pampertje aan, wassen als ze in bad gaan, aankleden, alles doet ze voor haar zus. Ze komt er ook enorm voor op, niemand zal een kwaad woordje over haar zus vertellen. Maar we vinden haar toch nog te klein om al die taken op zich te willen nemen en willen haar ook de kans geven om zich te ontwikkelen tot een fijne jonge dame ( waar we misschien nog vele grijze haren van krijgen, haha.)

Ja nu even terug op het gesprekje op school, moesten een aantal vragen beantwoorden en dan gaan ze met clb overleggen en wat testen doen. De juf van Kyra heeft ook al gemerkt, dat ze altijd met alles vlug klaar is en dan met andere kinderen bezig houdt, om die verder te helpen, dus de juf denkt ook wel dat ze zich verveelt.

Daarom gaan ze haar nu lichte oefeningen geven die al van een jaartje hoger zijn, om te kijken of haar dat stimuleert en dat ze terug interresse toont, om naar school te gaan. Ze heeft het ook nie gemakkelijk gehad, toen haar mama en papa, wij dus, zo moeilijke tijden hadden en veel verdriet rondom haar zus. Das ook wel begrijpelijk.

We komen er wel uit, zoals altijd.

Nu gisteren hebben we ook een brief ontvangen van Tienen, waar Luka dus verblijft, over haar evaluatie van de periode dat ze nu daar is. We moeten dan ook op gesprek gaan, 23 mei.

In die brief stonden duidelijke factoren in, die we al een tijdje wisten, maar als je het zo nog eens op papier staat is het toch nog confronterend. Ik heb er toch een paar traantjes bij weggepinkt.

Hun vermoeden wordt sterker dat ze dus het autisme-spectrumstoornis zou hebben. Daarom moeten we binnenkort op 5 juni op onderzoek in Leuven. Dat is daar een COS, centrum voor ontwikkelingsstoornissen, we zijn daar al eens geweest als ze kleiner was.

Hopelijk levert het allemal iets op.

Maar jullie weten het, soms kan ik al eens men hoofdje laten zakken en liggen wenen en het gevoel hebben nu kan ik het nimmer aan, maar dan sta ik er weer en blijf aan men gezinnnetje werken, zodat iedereen gelukkig is.

 

Ik ga jullie allemaal nog een fijn weekend toewensen en horen jullie wel ergens verschijnen, alé op de pc in tekstvorm dus.

Zoiets ja, alé groetjes en  tot de volgende.

 

Keep on the good spirit.

ikke 021

 

Nog een hartverwarmend gesprekje tussen mij en men dochter Kyra is te lezen op hun blogje.

09:12 Gepost door EEN VROLIJK VUURSPUWEND DRAAKJE in Liefde | Permalink | Commentaren (8) | Tags: problemen, kyra, luka, tienen, school, testen, onderzoeken, clb, cos, blogje, sloebers |  Facebook |

Commentaren

33 033 jammer da's er hier voorbij gewipt
't is moeilijk tegenwoordig
leuke foto van je kapoenen
fijne dag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-05-07

Lieve Lucky Ik ben blij dat ik hier nog eens geweest ben, want zo weet ik weer iets bij over jou en je prachtig gezinnetje.
Ja, het is niet altijd gemakkelijk en ik wil je een steunende, troostende schouder bieden.
Ik wil je ook bedanken om op mijn website te lezen en een bericht na te laten.
Sterkte,en heel veel liefs, Veerle

Gepost door: Veerle | 11-05-07

dag maatje Eerst en vooral... je denkt wel eens dat je je kopje laat hangen, maar anderzijds, je bent er steeds weer voor allen die je dierbaar zijn. Dus maatje je niet laten gaan... zeer zeker niet, want er zijn er daar die je echt wel nodig hebben hoor, zeer zeker weten.

Er zijn uiteraard aangenamer zaken maar anderzijds is het fijn te weten dat men jullie betrekt bij de problemen die er zijn of de zaken wqarvan men denkt dat ze misschien preoblemen zouden kunnen geven later. En die zaken op papier lezen zijn inderdaad zeer confronterend. maar anderzijds, de kop in het zand steken heeft ook weinig zin.

Het zou wel eens best kunnen dat door nu jullie van zeer dichtbij te betrekken en vele gesprekken te voeren dat je daardoor heel wat grijze haren (zoals je het zo mooi verwoordt) bespaard worden.

Ik weet zeker dat alles dik in orde komt bij jullie. Een mama en een papa die er vol voor gaan en geloven dat er heel wat mogelijk is : jullie kinderen hebben heel prachtige ouders en die hebben één zaak gemeen : ze gaan er SAMEN voor. Doe zo voort maatje ....

Enfin tot zeer binnenkort op de mail, den chat, den blog en een heel fijne weekendverderzetting

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 12-05-07

Lieve Luky Ik kom je nog een fijne moederdag wensen en hoop dat je wat genoten hebt van de dag en dat je ook wat verwend bent geweest!
Nog een fijne gezellige avond toegewenst en veel liefs, Veerle

Gepost door: Veerle | 13-05-07

kom je een fijne moederdag wensen. groetjes

Gepost door: sylvie | 13-05-07

Niet makkelijk... de komende periode voor jou en helemaal niet gek dat je eens wat traantjes laat en het allemaal niet meer ziet zitten. Des te beter van jou, dat je dan je rug weer kunt rechten en je schouders eronder wilt zetten...dat lijkt een normale gang van zaken, maar dat is het niet hoor! Er zijn er veel meer die de boel dan maar laten waaien en zich eronderuit proberen tre werken! Ik heb heel veel respect voor jou en je instelling er weer tegenaan te willen gaan! Mijn steun heb je in ieder geval, dat weet je toch wel hè!
Maak er een mooie week van luky!
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 14-05-07

praten in ons gezinnetje is het ook niet altijd even gemakkelijk geweest , maar ik weet wel dat veel praten over je problemen helpt ! De eerste keer dat we begrip kregen voor ons probleem waren we heel blij , eindelijk iemand die het ook zag ... en belangrijker , die ons wilde helpen ! Wij hebben ook veel onderzoeken laten doen eer we wisten wat ze eigenlijk had . Welk sindroom en hoe het zal evolueren , das belangrijk voor een ouder . ik wens je heel veel sterkte toe en als je naar het gesprek gaat stel al je vragen , die mensen weten alles van je kindje !
lieve groetjes

Gepost door: madeliefje | 16-05-07

34 001 en er weer voorbij :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 16-05-07

De commentaren zijn gesloten.